Skip links

TO SPENNENDE NYHETER PÅ EIKERAPEN FØR SESONGEN

Det nærmer seg sesongstart med stormskritt.  Og denne sesongen kan vi by på minst 2 spennende nyheter.  I fjor åpnet vi ny barnebakke med nytt wiretrekk.  Denne sesongen avfyrer vi trinn 2 og 3 i raketten vår.  Som har det formål å gjøre Eikerapen ennå mer trivelig både for de som renner nedover og de som går bortover.

I alpinbakken er det sprengt ned store deler av trekktrasè og bratthenget ved siden av trekktrasèen.  Først og fremst skal trekktrasèen bli mer barnevennlig, slik at vi unngår de bratteste delene av trekket.  Selve trekktrasèen får nå ca 6 graders helling mindre enn tidligere.  Som gjør det mye mer behagelig for spesielt barna å stå trekket opp.  Samt mer behagelig for vår tråkkemaskinfører når man skal preppe trekktrasè ned på de første turene i sesongen.

Så skal det også bli mye mer lettvint for langrennsfolket å komme seg til fjells.  Det nye alternativet er at man ta trekket opp til det vi kaller kryssingen – dvs der renntrasè krysser trekktrasè.  Man går av trekket , renner slakt ned alpinbakken og når man kommer til det bratte partiet vi kaller o`-nei dalen er det nå anlagt en helt ny langrennsløype skrått opp høyre opp til langrennsløypene som starter oppe ved vannet oppe ved toppen av fossen.

Entreprenør Kartevoll og hans folk er inne i avsluttende arbeide begge steder.  Så når alt er klappet og klart skal vi komme med oppdaterte bilder.  EI BRATTHENG

 

EIK LANGRENN